preloader

Kraamtijd

Ook na de bevalling komen wij bij jullie langs, hier lees je waarvoor.

Na de bevalling treedt een bijzondere, dynamische en soms heftige tijd aan voor jullie als gezin, de kraamtijd. Als pas bevallen moeder moet je herstellen van de zwangerschap en bevalling. En als kersverse ouders moeten jullie wennen aan een nieuw leven. Naast heel veel fijne en speciale momenten kunnen er ook dagen voorkomen die minder prettig zijn. Gebroken nachten, een huilende baby, gevoelige hechtingen en gespannen borsten kunnen ervoor zorgen dat je je soms minder gelukkig voelt.

De eerste acht tot tien dagen wordt jullie gezin daarom geholpen door een kraamverzorgster. Laat je dan ook lekker verwennen en verwacht niet te veel van jezelf. Juist in deze periode is het belangrijk om veel rust te nemen zodat jullie er na deze periode klaar voor zijn om alleen als gezin verder te gaan.

Wij komen in deze kraamperiode ook een aantal keren bij jullie langs om te kijken hoe het met jou en de baby gaat. Wij zijn er om je vragen te beantwoorden, problemen of klachten te bespreken en geven advies over bijvoorbeeld de borst- of kunstvoeding.

De kraamverzorgster neemt contact met ons op als er iets niet naar wens gaat. Wij blijven eindverantwoordelijk voor de zorg in het kraambed.

Na acht tot tien dagen wordt door ons de zorg afgesloten. Daarna is de huisarts weer jullie aanspreekpunt als het gaat om ziekte en medische noodzaak bij jou of de baby. De zorg voor de baby als het gaat om groei, ontwikkeling en borst,- en kunstvoeding wordt overgedragen aan het consultatiebureau.

Meld je eenvoudig aan bij onze praktijk!