preloader

Kraamtijd

Kraamtijd

Ook na de bevalling komen wij bij jullie langs, hier lees je waarvoor.

Na de bevalling treedt een bijzondere, dynamische en soms heftige tijd aan voor jullie als gezin, de kraamtijd. Als pas bevallen moeder moet je herstellen van de zwangerschap en bevalling. En als kersverse ouders moeten jullie wennen aan een nieuw leven.

Lees meer….

Kraamzorg

Kraamzorg begint bij de geboorte.

De kraamverzorgster assisteert ons bij de bevalling, dit noemen we partusassistentie (bevallingsassistentie). Zij is er dus vanaf het eerste moment om je te begeleiden en te adviseren.
Ben je in het ziekenhuis bevallen, dan zal de kraamverzorgster bij jullie thuis komen als jullie ontslagen worden uit het ziekenhuis.

Lees meer….

Aangifte

Things to do…

Na de geboorte moet altijd aangifte worden gedaan van de geboorte van je baby. Dit wordt gedaan in de gemeente waar je baby geboren is.

Lees meer….

Borstvoeding of Flesvoeding

Misschien voor jou heel vanzelfsprekend of toch een moeilijke keuze…

Wij vinden het belangrijk dat je voor voeding kiest waar jullie je goed bij voelen. Borstvoeding is vaak eerste keuze, maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend en dat snappen en respecteren wij.

Lees meer….

Hielprik en gehoortest

De eerste testjes bij je baby…

In de eerste week na de bevalling komt er een wijkverpleegkundige langs bij jullie. Zij zal de hielprik en de gehoortest doen bij jullie kindje.

Lees meer….

Anticonceptie

Je bent net bevallen en het lijkt misschien wat vroeg, maar het is toch verstandig om alvast na te denken over anticonceptie.

Je bent nog druk bezig met het wennen aan je kind; als vrouw ben je aan het ontzwangeren en aan het herstellen van de zwangerschap en de bevalling, als partner is het vaak ook erg wennen aan de veranderde thuissituatie.

Lees meer….

Consultatiebureau

Als wij de zorg afsluiten….

Na de kraamtijd wordt de zorg van jullie kindje overgenomen door de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau.

Lees meer….

Nacontrole

Zes tot acht weken na de bevalling ben je bij ons van harte welkom op de praktijk voor een nacontrole.

Deze controle is vooral een mogelijkheid om de verleende zorg te bespreken. Het kan ook prettig zijn om na een wat langere tijd opnieuw de bevalling te bespreken.

Lees meer….

Meld je eenvoudig aan bij onze praktijk!