preloader

Wij zijn een klein en hecht team van vier enthousiaste verloskundigen die met passie hun werk uitoefenen in het gehele Westerkwartier.

We hebben 2 spreekuurlocaties in: Nuis en Zuidhorn.

Tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed, een bijzondere periode in je leven, nemen wij graag de tijd en ruimte om jullie te begeleiden en te leren kennen.

Naast goede, kwalitatieve verloskundige zorg hebben wij het volgende te bieden:
• Fysiologie staat voorop
• Vertrouwen in de natuur
• Persoonlijke benadering
• Jouw wensen staan centraal
• Betrokkenheid, warmte en hart voor ons vak
• Continuiteit van zorg
• Echo's op onze locaties in Nuis en Zuidhorn
• Avondspreekuur in Nuis en Zuidhorn
• Zowel thuis als poliklinisch bevallen; in het UMCG, Martini Ziekenhuis en het Nij Smellinghe
• Ruime ervaring met water/badbevallingen

Wij begeleiden zwangeren en hun partners uit Grootegast, Zuidhorn, Aduard, Leek, Oldehove, Niekerk / Oldekerk, Grijpskerk, Marum en om- en tussenliggende dorpen.
Woon je wat verder weg, maar spreekt onze begeleiding je aan neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

We zien er naar uit om je te verwelkomen in onze praktijk.

Wij heten u van harte welkom bij onze praktijk! U kunt zich aanmelden op onze aanmeldingpagina.

Graag stellen wij ons aan u voor:

Mijn naam is Esther Schellekens. Al jong wist ik dat ik verloskundige wou worden. Daarom was het voor mij een bewuste keuze om na de HBO Verpleegkunde naar de Verloskunde Academie te gaan. Om mijn vak verder uit te breiden en onze cliënten de mogelijkheid wil kunnen bieden om binnen onze praktijk ook echo's te laten maken, ben ik ook afgestudeerd als echoscopiste.
Ik zie de periode van zwangerschap als een hele speciale periode in het leven van een mens en een eer om te mogen begeleiden. Tijdens de begeleiding van de zwangerschap, bevalling en kraambed vind ik het nastreven van de fysiologie en het toespitsen van de zorg op de wensen van de cliënt van belang. Hierbij vind ik het belangrijk dat de vrouw zelf de regie over haar zwangerschap en bevalling heeft. Dat zij zich zo veilig en ongestoord voelt dat zij kan handelen en baren op basis van haar instinct. Ik ben moeder van Nina (2006).
Ik hoop je te mogen ontmoeten in Verloskundigenpraktijk West tijdens de zwangerschap, bevalling en/of kraambed.
Tot ziens in de praktijk!

BIG inschrijving: 49062207903

esther-2023
Sinds september 2016 werk ik met erg veel plezier bij praktijk West. Naast verloskundige ben ik ook afgestudeerd als echoscopist. Samen met mijn man en 2 lieve dochters wonen wij nabij Oldekerk.
De geboorte en het begeleiden van de bevalling vind ik enorm speciaal en ervaar ik elke keer weer opnieuw als uniek. De groeiende zwangerschap voorafgaand blijft een prachtig proces en een wonder. Al met al is het een intieme en bijzondere gebeurtenis en vind ik het speciaal dat ik daarbij aanwezig mag zijn en jullie als toekomstige ouders hierin mag begeleiden. De wensen van de ouders zijn voor mij een leidraad en ik vind het belangrijk dat we onze zorg daarop aanpassen. Mijn werk is mijn passie en vind het dan ook belangrijk om een luisterend oor te bieden, een goed gesprek te hebben en kent ook wat gezelligheid.
Graag tot ziens in de praktijk!

BIG Inschrijving: 79912464003

tessa-2023
Mijn naam is Anja Bareveld en ik ben sinds september 2021 met veel plezier werkzaam als verloskundige.
Voordat ik met de opleiding verloskunde begon, heb ik de opleiding verpleegkunde afgerond. De wens om verloskundige te worden was er echter al sinds de middelbare school en was nog steeds aanwezig. Daarom heb ik alsnog de opleiding verloskunde gevolgd, waar ik nu enorm blij mee ben. In het laatste deel van mijn opleiding heb ik bij praktijk West stagegelopen. Ik voelde mij toen al fijn en op mijn plek in de praktijk. Daarom werk ik nu zelf met veel plezier als verloskundige bij praktijk West. Ik blijf het bijzonder vinden om een zwangere en diens partner te begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. Ik vind het belangrijk dat iedereen met een positief gevoel terugkijkt op deze bijzondere periode. In mijn werk wil ik daar zoveel mogelijk aan bijdragen.
Ik hoop jullie dan ook te mogen ontmoeten in jullie bijzondere periode. Tot snel!
anja-2023
Mijn naam is Marike Wierda en sinds juli 2017 ben ik met veel plezier werkzaam als verloskundige. Na mijn VWO had ik de wens om verloskundige te worden, maar helaas werd ik uitgeloot en ben ik Spaans gaan studeren. Ik heb er een leuke Spaanse man aan overgehouden en spreek inmiddels vloeiend Spaans. Na de geboorte van mijn dochters begon het toch weer te kriebelen en heb ik mij opnieuw aangemeld bij de verloskunde academie. Dit maal werd ik toegelaten en studeerde ik 5 jaar later af als verloskundige. De eerste jaren heb ik gewerkt in Groningen, maar begin 2020 heb ik de stad verruild voor het mooie Westerkwartier en hier werk ik nog steeds met heel veel plezier. Met de collega's van West vormen wij een fijn team dat de fysiologie hoog in het vaandel heeft staan. Ik vind het belangrijk dat de zwangere en haar partner zich bij mij op hun gemak voelen en met vertrouwen de bevalling tegemoet gaan. Tot gauw op de praktijk!
marike-2023

Visie

Een zwangerschap en bevalling zijn al eeuwenoude en natuurlijke gebeurtenissen maar blijft toch altijd een unieke belevenis en ervaring. De zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Als je voor het eerst zwanger bent maar ook als je al moeder bent.
Wij vinden het erg belangrijk dat een vrouw (en haar partner) vertrouwen heeft in haar lijf, de zwangerschap en haar kindje. Juist in een periode als zwangerschap moet je kunnen vertrouwen op je eigen intuïtie, instinct, gevoel en gezonde verstand. Om dit te volgen moet je je veilig voelen en vertrouwen hebben in jezelf, je lijf en de natuur. Onze ervaring leert dat vertrouwen zorgt voor een beter verloop van de zwangerschap en bevalling en bijdraagt aan een positieve ervaring. Wij willen jou hier graag in begeleiden en ondersteunen.

Voor ons is het erg belangrijk dat de vrouw eigen regie heeft over deze natuurlijke processen en gebeurtenissen. Een zwangerschap en bevalling waarbij een vrouw zelf de regie houdt heeft een positief effect op haar gezondheid, zelfvertrouwen en start in het ouderschap.
Wij zijn een kleinschalige praktijk. Dit geeft ons de mogelijkheid voor een persoonlijke benadering waarbij we iedere zwangere en haar partner goed kunnen leren kennen. En andersom vinden wij het ook belangrijk dat je ons goed leert kennen zodat er wederzijds vertrouwen ontstaat. We bieden graag een luisterend oor en nemen ruim de tijd voor de controles en de bevalling. Daarbij spelen we graag in op de wensen die jullie hebben.Ons doel is een vrouw en partner die met tevredenheid en een positief gevoel kunnen terugkijken op de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Wij zijn er om jullie hierin te begeleiden en te ondersteunen waar nodig.

Werkgebied

Wij zijn werkzaam in het Westerkwartier en begeleiden zwangeren en hun partners uit Grootegast, Zuidhorn, Aduard, Leek, Grijpskerk, Oldehove, Niebert, Nuis, Marum en omliggende dorpen. Woon je wat verder weg of net buiten ons gebied, maar spreekt onze zorg en begeleiding je aan, neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wij hebben op 2 locaties spreekuur. Op deze locaties zitten we op wisselende dagen.
  • Praktijk Nuis
    Mienscheer 2b 9364TA Nuis
  • Praktijk West, vestiging Zuidhorn
    Nieuwstraat 1b, Zuidhorn

Kwaliteitszorg

Wij vinden dat je als zwangere vrouw bij ons in de praktijk de beste zorg verdient. Ook al is een bevalling een oeroude gebeurtenis, er zijn altijd ontwikkelingen op het gebied van de verloskunde. Wij zorgen ervoor dat wij met onze kennis en kunde up-to-date blijven. Door regelmatig nascholingen en opleidingen te volgen, willen we jou het beste van dienst kunnen zijn. Verloskundigenpraktijk West is dan ook ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV.