preloader

De Zwangerschap - 41-42 weken

41-42 weken: De uitgerekende datum is voorbij, het wachten is nu wel echt begonnen..                   

De laatste zwangerschapsweken zijn aangebroken, de bevalling komt nu echt dichterbij. 95-98% van de vrouwen bevalt voor de 42 weken zwangerschap.

Strippen

We kunnen je vanaf 41 weken proberen te strippen. Dit doen we om te proberen dat je voor 42 weken gaat bevallen. Via een inwendig onderzoek voelen we of je baarmoedermond soepel is en of er al ontsluiting is. Als dat zo is kunnen we strippen, hierbij woelen we de vliezen wat los van de baarmoedermond. Er kan hierdoor een klein beetje bloedverlies vrijkomen, dat is niet erg. Bij het strippen kunnen hormonen vrij komen welke het laatste setje geven om je te laten bevallen, deze hormonen zijn prostagadines. Dit lukt bij 1 op de 3 vrouwen, je krijgt dan weeën binnen 24 uur na het strippen. Bij de 66.6% van de vrouwen gebeurt er helemaal niks of er is een toename van harde buiken zonder dat het echt doorzet.

Overtijd

Mocht het strippen geen effect hebben of je wilt liever niet gestript worden dan bespreken we met je wat vervolg opties kunnen zijn, we spreken pas echt van overtijd als je de 42 weken zwangerschap voorbij gaat.

Meld je eenvoudig aan bij onze praktijk!